Vlonder planken worden gebruikt om een vloer buiten aan te leggen. Het zijn speciale planken die meestal geplaatst dienen te worden op een speciaal aangelegde fundering. Zo ontstaat een ondergrond die niet direct op de bodem gelegd wordt, en is ruimte te vinden tussen de grond en de vloer. Dit is een enorm voordeel bij veel neerslag of water uit een zwembad.

Het water trekt zo niet in het hout, maar kan tussen de planken door wegstromen. Zo blijft het hout langer mooi, en kunt u hier langer gebruik van maken. Er zijn meerdere hoogtes waarop een vlonder gelegd kan worden. Het is bij de meeste hoogtes aan te raden een trapje te maken bij de overgang van vlonder naar bodem. Het geeft klasse aan de vloer en zo kunt u veilig op en af stappen.

Blikvanger

Een vlonderplank zorgt voor een speciale vloer, die de aandacht zal trekken. Het kan gebruikt worden in plaats van bestrating, echter kan en vlonderplank ook simpel over een bestrating heen gelegd worden. Ook op kleinere ruimtes, zoals een balkon, kan een vlonderplank een aanvulling zijn en zorgen voor een bepaalde sfeer. Tevens worden de planken gebruikt om wandelpaden aan te leggen, of steigers. Ook zie je dit product veel rondom zwembaden. Zelfs op een plat dak kan een vlonder de ideale oplossing zijn voor een gezellige, warme sfeer.